Buurtaanpak
Met de buurtaanpak versterken we het laagspanningsnet in uw buurt. Dat doen we omdat het drukker wordt op ons stroomnet. We gebruiken steeds meer stroom en leveren stroom terug met zonnepanelen.
Op deze pagina
Werkzaamheden in uw buurt
Wilt u weten wanneer wij in uw buurt het stroomnet uitbreiden?

Wat doen we bij de buurtaanpak?
Buurt voor buurt vernieuwen en verbeteren we ons stroomnet. We leggen nieuwe, dikkere kabels en bouwen en verbeteren elektriciteitshuisjes. Dat is nodig om iedereen nu en in de toekomst te voorzien van een betrouwbaar stroomnet. Ons huidige net is al 100 jaar oud en kan de grote vraag naar stroom niet meer aan. Dit komt omdat we meer stroom gebruiken maar ook terugleveren aan hetzelfde stroomnet. De komende jaren:
- graven we 11.400 kilometer sleuven voor kabels en leidingen;
- plaatsen we 15.000 nieuwe elektriciteitshuisjes (landelijk ruim 25.000);
- plaatsen we 800 nieuwe transportverdeelstations.
Hiervoor hebben we meer dan 1 miljoen m2 aan ruimte nodig. Dit is te vergelijken met 144 voetbalvelden, 83.600 parkeerplaatsen of 52 x de snelweg A2.

Wat merkt u als we bij u in de buurt aan de slag gaan?
De kans is groot dat we ook bij u in de buurt aan de slag gaan. Dit is echt nodig, zodat iedereen toegang houdt tot energie. U kunt tijdens de werkzaamheden werkverkeer tegenkomen in uw straat. Dit kan soms voor (geluids)overlast zorgen.
Bereikbaarheid woningen
Wij doen ons best om de overlast zo klein mogelijk te houden. Helaas bestaat de kans dat wij u toch af en toe storen. Soms moeten we tijdens het werk een straat afsluiten. Als we dit doen, dan zorgen we ervoor dat u altijd lopend bij uw huis kunt komen.
Verkeersmaatregelen
Als we in uw straat werken, dan zorgen wij voor verkeersmaatregelen. We zetten omleidingsborden neer. Kunt u even niet met uw auto bij uw huis komen? Dan vragen we u om ergens anders in de buurt te parkeren.
Stroomonderbreking
Als we de stroom tijdelijk moeten onderbreken tijdens de werkzaamheden, dan laten we u dit vooraf weten.
Waarom de buurtaanpak en hoe werkt dit?
Met deze aanpak beperken we de overlast en werken we sneller. Om al het werk goed en op tijd uit te voeren werken we nauw samen met heel veel aannemers uit de regio. Het kan dus zijn dat u niet alleen onze monteurs bij u in de buurt aan het werk ziet, maar ook van aannemers. Wij laten u altijd weten, wie het werk voor ons uitvoert. Voor het bepalen in welke buurten we wanneer aan de slag gaan kijken we naar:
- Hoe groot zijn de problemen in een buurt en hoe veranderen ze komende tijd;
- Welke keuze maakt de gemeente voor warmte in een buurt;
- Wat is er technisch nodig om de problemen toekomstbestendig op te lossen;
- Hoe snel kunnen we de problemen oplossen met de capaciteit bij onze aannemer, voorraad van materialen en beschikbaarheid van openbare ruimte.
De buurten waar de nood het hoogst is en waar we snel aan de slag kunnen, krijgen voorrang.

Wanneer is uw buurt aan de beurt?
We kijken naar waar de problemen op het stroomnet het grootst zijn en waar we de komende jaren problemen op het stroomnet verwachten. In overleg met de gemeente maken we een plan wanneer we bij u in de buurt aan de slag gaan.

Check of een zwaardere aansluiting er nog bij past
Ons stroomnet wordt steeds voller. Bent u van plan om de bestaande stroomaansluiting te verzwaren? Kijk met uw adres of er nog ruimte is op het stroomnet. Zo weet u waar u aan toe bent.